SBH heeft petitie gestart verplicht chippen & registreren honden/katten. Help mee om 20.000 handtekeningen bijeen te krijgen. 

De petitie betreft een vraag aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken om wettelijk beleid te maken voor verplicht chippen van honden en katten, alsook verplicht registreren en actueel houden van huisdieren in een landelijke database. De laatst geregistreerde eigenaar is verantwoordelijk voor het dier, tenzij een afstandsverklaring ‘vrijwaringsbewijs’ kan worden overgelegd. Het chippen en goed registreren kan veel problemen tegengaan, zoals: dieren die zijn gevonden kunnen sneller terug naar de eigen baas, kosten voor opname in asielen zijn minder hoog omdat een eigenaar snel kan worden getraceerd, juridisch kan aangetoond worden wie de formele eigenaar is van het dier, malafide handel en fok kan worden tegengegaan, de landelijke database huisdieren blijft schoner, omdat ook een overleden dier behoort te worden afgemeld. Mogelijk dat hier ook een rol kan zijn voor dierenartsen die een dier euthanaseren. Doe mee en ga naar onze petitie http://bit.ly/2s2oJdS

 

Petitie verplicht chippen & registeren honden/katten