Danger is een leuke renascence bulldog. De eigenaar van de hond en zijn dierenarts van #Dierenartsenpraktijk de Kempenaar, Lelystad hebben onze stichting benaderd met een vraag om te steunen.
Danger had een hartkwaal; een pericard overvulling. Danger had het heel erg benauwd, een hele dikke buik met vocht en viel flauw.

Uitleg: Rondom het hart zit een stevig hartezakje (het pericard). Als het hartzakje een grote hoeveelheid vocht bevat, kan het vlies gaan drukken op de hartspier, waardoor die belemmerd wordt in zijn bewegingen.

Een oplossing is het aanprikken van het hartezakje en het vocht af te zuigen (pericardpunctie). Maar als de overvulling terugkomt dan is uiteindelijk een operatie nodig.
Tot twee keer toe werd het hart aangeprikt en vocht afgezogen, maar een goed resultaat bleef uit.
Om te voorkomen dat de conditie van de hond verder zou teruglopen werd besloten Danger acuut te opereren. De operatie geschiedt via een kijkoperatie, waarbij een (groot) deel van het pericard wordt verwijderd. Er wordt een soort venstertje gemaakt waaruit het vocht kan weglopen in de buikholte. Hierdoor zal er geen vochtophoping meer optreden en blijft de pompfunctie van het hart stabiel.

De operatie van Danger is succesvol verricht. Vrij snel was Danger weer de oude vrolijke hond. Heerlijk om dit prachtige resultaat te mogen vernemen en natuurlijk een uiterst dankbare en blije eigenaar.
Wij bedanken de dierenarts en het team van #DierenkliniekZeist voor hun prachtige werk en goede inzet en zorg voor Danger.

Huisdierenwelzijn is trots dat zij heeft kunnen bijdragen aan een gezonde toekomst voor Danger! Het ga je goed lief dier!
Wil je meer weten over een #pericard overvulling en een kijkoperatie? Op YouTube vind je zeker een aantal video’s.

 

 

 

 

 

 

 

DANGER niet meer in danger! Steun door Huisdierenwelzijn voor hartoperatie (pericard overvulling)