Balou, een 6-jarig Shih Tzu reutje, was in slechte conditie. Zijn oogbol was ontstoken en buiten de oogkas geraakt. Ook het gebit van Balou was erg slecht. De eigenaar van de hond verkeert in minimum situatie en kon een acute operatie van Balou niet volledig zelf bekostigen. Besloten werd de hond met steun van Stichting Huisdierenwelzijn acuut te laten opereren. Goed overleg vond plaats tussen de stichting en de dierenarts over zijn bevindingen, zijn verwachting voor goed herstel en natuurlijk ook het operatie/behandeltarief. De operatie van het oog, met daarna de behandeling van het gebit, is prima verlopen. Het oog van Balou moest acuut worden verwijderd. Vervolgens zijn meerdere gebitselementen (ontstoken of al vrijwel losliggend) getrokken. De geredde elementen zijn goed schoongemaakt.

Wij bedanken dierenarts Hornstra van Huisdierenkliniek Hornstra te Arnhem en zijn team voor de liefdevolle zorg voor Balou en natuurlijk voor het vertrouwen in onze stichting. Jullie zijn toppers! En voor Balou… het ga je goed kleine beer.

Bovenstaande foto’s kunnen schokkend zijn. Wij tonen ze toch om aan huisdiereigenaren duidelijk te maken dat tijdige gebitscontrole van hun huisdier(en) veel ellende kan besparen. Houd bijvoorbeeld de jaarlijkse actie van dierenklinieken voor gratis gebitscontrole in de gaten. Dat vindt meestal plaats in de maand februari. Zij geven u dan ook advies over goed onderhoud van het gebit. Beter voorkomen dan genezen!
 

Shih Tzu Balou: Acute operatie oogverwijdering en meerdere gebitselementen verwijderd.