Dierenhulporganisaties, waaronder Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, werken samen om in hulp te bieden voor dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. Dierenhulp organisaties hebben de handen ineen geslagen om een landelijk informatie punt te zetten om hulp goed te kunnen coördineren.

Vanaf maandag 7 maart, 09:00 uur is de website opengesteld voor gevluchte Oekraïners die hulp voor hun dieren nodig hebben. Particulieren en instanties kunnen voor vragen, of voor het aanbieden van hulp of materialen, onderstaand telefoonnummer bellen of mailen.

 Telefoonnummer 088 811 33 33  – Email info@hulpvoordierenuitoekraine.nl 

Centrale landelijke website met informatie van de gezamenlijke dierenwelzijnsorganisatie:

www.hulpvoordierenuitoekraine.nl

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn ondersteunt het landelijk informatiepunt specifiek ten aanzien van medisch gerelateerde vragen en informeert instanties over de per 1 maart 2022 vastgestelde EU richtlijn voor het meenemen van huisdieren uit Oekraïne. Huisdierenwelzijn onderhoudt de contacten met dierenklinieken.

Acute medische situaties Dierenartsen kunnen in acute situatie direct met de stichting contact opnemen via het noodnummer van Huisdierenwelzijn 06-12660654 of mailen naar: info@huisdierenwelzijn.nl

Helpt u ook helpen? Doneer en steun de dieren uit Oekraïne. Dank u wel!