Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn ondersteunt het landelijk informatiepunt Hulp voor dieren uit Oekraïne ten aanzien van acuut medisch gerelateerde onderwerpen.

Help ons helpen en doneer voor medische acute noodhulp Oekraïense huisdieren. Geef s.v.p. bij uw donatie aan: Oekraïne.

Onze specifieke taak binnen het netwerk is steun bieden aan ernstig zieke of gewonde huisdieren van gevluchte Oekraïners. Het gaat hier om de dieren die zodanig ziek of gewond zijn dat ze anders zonder directe medische hulp onnodig moeten lijden. Gedurende dit jaar zijn door de stichting al meerdere dieren acuut geholpen, maar vanaf oktober is er geen budget meer voor steunen van nieuwe nood aanvragen. De oorlog in Oekraïne blijft nog duren en de vluchtelingen met hun dieren zullen dan ook langer in ons land verblijven. Dan is hulp bieden in een acute situatie belangrijk. Juist hun dieren brengen warmte en genegenheid in de voor de Oekraïense eigenaren al zeer stressvolle en angstige periode. Help ons helpen en doneer voor acute medische hulp.

Acute medische situaties Dierenartsen kunnen in acute situatie (niet voor normale zorg of de verplichte vaccinaties) direct met onze stichting 24/7 contact opnemen via het noodnummer 06-12660654 of mailen naar: info@huisdierenwelzijn.nl


Let wel: Voor andere vragen over Oekraïense huisdieren verwijzen wij naar het landelijk netwerk Hulp voor dieren uit Oekraïne, zie de contactgegevens hieronder.

LANDELIJK NETWERK HULP VOOR DIEREN UIT OEKRAÏNE

Meerdere dierenhulporganisaties, waaronder ook Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, werken samen om hulp te bieden aan eigenaren en hun meegebrachte huisdieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. Dierenhulporganisaties hebben de handen ineen geslagen om een landelijk informatie punt te zetten om hulp goed te kunnen coördineren. Een speciale website www.hulpvoordierenuitoekraine.nl is opengesteld voor gevluchte Oekraïners die hulp voor hun dieren nodig hebben. Particulieren, dierenartsen en instanties kunnen voor vragen, of voor het aanbieden van hulp of materialen, bellen met 088 811 33 33 of mailen naar info@hulpvoordierenuitoekraine.nl Ga voor donaties aan het netwerk rechtstreeks naar hun website.