Voor volledige informatie over de fietstocht en welke vestiging ze met hun bakfiets al hebben aangedaan, ga naar…

https://www.instagram.com/eviopkoers/

Foto: Bram Noordhuis

25-10-2021

Jur Vrieling op bakfiets van Appingedam naar Delfzijl voor goede doelen dierenartsen

Succesvol springruiter Jur Vrieling kwam maandag naar de Dierenartenpraktijk Van Zeebroeck in Appingedam om met zijn hondje in een elektrische bakfiets naar de manege in Delfzijl te rijden.

De winnaar van Olympisch zilver in 2012 deed dat voor drie goede doelen die zijn uitgekozen door een landelijke organisatie van dierenklinieken om te steunen: KNGF Geleidehonden, Domingo House en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

Gedurende een jaar fietsen werknemers van dierenartsenpraktijken van vestiging naar vestiging door het land. Op 4 oktober was de start op Texel. Een groep van de praktijk Van Stad tot Wad fietste van Groningen naar Winsum en van Winsum naar Appingedam, waar de sleutels van de fiets aan Vrieling werden overhandigd. De bakfiets werd steeds omringd door een groep meefietsers.

Veel praktijken in Nederland doen mee. Dierenartsen, assistentes, praktijkmanagers, bekende Nederlanders en lokale helden fietsen mee. De route wordt per regio bepaald. Debora Van Zeebroeck van de Damster praktijk is ambassadeur voor de regio Groningen. „We willen op deze manier ook de praktijken met elkaar laten verbinden, ” legt ze uit. „Daarnaast willen we aangeven hoe belangrijk de relatie mens en dier en dier en mens is. Daar zijn de drie goede doelen zeer mooie voorbeelden van.”

Het is de missie van KNGF Geleidehonden om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Sinds de oprichting hebben zij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Hun vakkennis zetten ze tegenwoordig ook in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme.

Het Domingo House, onderdeel van Hulphond Nederland, is het Nederlandse instituut voor dierondersteunde therapie. Door middel van innovatieve therapie met getrainde honden en paarden, bieden zij mensen met een geestelijke zorgvraag een nieuw toekomstperspectief.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn geeft 24/7 noodhulp voor medisch acute behandelingen van ernstig zieke of gewonde huisdieren. Deze dieren zijn van eigenaren die bijvoorbeeld door een langdurige ziekte of het verlies van hun baan zijn aangewezen op de voedselbank of op gelijk niveau leven. De stichting betaalt een bijdrage rechtstreeks aan de kliniek, zodat de behandeling terstond kan worden ingezet.

Bron: https://eemsbode.nl/artikel/1183289/jur-vrieling-op-bakfiets-van-appingedaam-naar-delfzijl-voor-goede-doelen-dierenartsen.htmlSjonny is weer thuis!

Fijn bij het eigen baasje in vertrouwde omgeving.

Sjonny is weer gezond thuis bij eigen baasje in vertrouwde omgeving.

Zes jarige kater Sjonny is een prachtig dier met sprekend kopje. Glanzende vacht en grappige tekening op de neus. Nieuwsgierig kijkt hij de wereld in. Maar het lopen ging hem steeds moeilijker af. Pijn aan de achterpoot maakte dat hij slechter ging bewegen.

Sjonny  leeft samen met zijn baasje, een zorgzame mevrouw van 80 jaar, in Den Haag. Zonder Sjonny kan mevrouw echt niet, het is haar grote steun en ze geniet dagelijks van haar grote schat. Bijzonder is dat Sjonny met het baasje woont in een verzorgingstehuis. Gelukkig zien we al vaker dat zorgcentra voor ouderen het kunnen houden van een huisdier mogelijk maken voor cliënten. Het hebben van een huisdier brengt veel blijdschap in het leven van een eigenaar en kan zelfs bijdragen aan een betere gezondheid. 

Mevrouw is met Sjonny naar de dierenarts gegaan. Na onderzoek was de conclusie dat Sjonny patella luxatie aan de linker achterpoot had. Een patella luxatie is een te losse knieschijf. De knieschijf schuift steeds uit de geul van het bot. Hierdoor kan schade ontstaan aan het kraakbeen. Lopen wordt moeilijk en een operatie is vaak onvermijdelijk.

De eigenaresse van Sjonny heeft AOW en onvoldoende middelen om de operatie te betalen. Haar mantelzorgster deed een steunaanvraag bij Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Hiervoor hanteert de stichting specifieke voorwaarden. De stichting vindt het belangrijk dat een huisdier snel kan worden geholpen en daarna weer gezond terug mag naar de eigen baas, in vertrouwde omgeving.  

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft het behandeltarief besproken met de orthopeed van het Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag en direct een bijdrage toegezegd. Vervolgens heeft ze de coördinatie op zich genomen om met collega stichtingen te bespreken of ook zij een bijdrage wilden doen. Door goed samenspel is het bedrag bijeen gebracht. Sjonny kon worden geopereerd

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft het behandeltarief besproken met de orthopeed van het Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag en direct een bijdrage toegezegd. Vervolgens heeft ze de coördinatie op zich genomen om met collega stichtingen te bespreken of ook zij een bijdrage wilden doen. Door goed samenspel is het bedrag bijeen gebracht. Sjonny kon worden geopereerd.

Met Sjonny gaat het nu heel goed. Het baasje en Sjonny zijn Jeroen Bakkenes, dierenarts Chirurgie en Orthopedie en zijn team dankbaar voor de prachtige zorg.

Grote waardering voor jullie werk, dank jullie wel!