Sjonny is weer thuis!

Fijn bij het eigen baasje in vertrouwde omgeving.

Sjonny is weer gezond thuis bij eigen baasje in vertrouwde omgeving.

Zes jarige kater Sjonny is een prachtig dier met sprekend kopje. Glanzende vacht en grappige tekening op de neus. Nieuwsgierig kijkt hij de wereld in. Maar het lopen ging hem steeds moeilijker af. Pijn aan de achterpoot maakte dat hij slechter ging bewegen.

Sjonny  leeft samen met zijn baasje, een zorgzame mevrouw van 80 jaar, in Den Haag. Zonder Sjonny kan mevrouw echt niet, het is haar grote steun en ze geniet dagelijks van haar grote schat. Bijzonder is dat Sjonny met het baasje woont in een verzorgingstehuis. Gelukkig zien we al vaker dat zorgcentra voor ouderen het kunnen houden van een huisdier mogelijk maken voor cliënten. Het hebben van een huisdier brengt veel blijdschap in het leven van een eigenaar en kan zelfs bijdragen aan een betere gezondheid. 

Mevrouw is met Sjonny naar de dierenarts gegaan. Na onderzoek was de conclusie dat Sjonny patella luxatie aan de linker achterpoot had. Een patella luxatie is een te losse knieschijf. De knieschijf schuift steeds uit de geul van het bot. Hierdoor kan schade ontstaan aan het kraakbeen. Lopen wordt moeilijk en een operatie is vaak onvermijdelijk.

De eigenaresse van Sjonny heeft AOW en onvoldoende middelen om de operatie te betalen. Haar mantelzorgster deed een steunaanvraag bij Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Hiervoor hanteert de stichting specifieke voorwaarden. De stichting vindt het belangrijk dat een huisdier snel kan worden geholpen en daarna weer gezond terug mag naar de eigen baas, in vertrouwde omgeving.  

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft het behandeltarief besproken met de orthopeed van het Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag en direct een bijdrage toegezegd. Vervolgens heeft ze de coördinatie op zich genomen om met collega stichtingen te bespreken of ook zij een bijdrage wilden doen. Door goed samenspel is het bedrag bijeen gebracht. Sjonny kon worden geopereerd

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft het behandeltarief besproken met de orthopeed van het Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag en direct een bijdrage toegezegd. Vervolgens heeft ze de coördinatie op zich genomen om met collega stichtingen te bespreken of ook zij een bijdrage wilden doen. Door goed samenspel is het bedrag bijeen gebracht. Sjonny kon worden geopereerd.

Met Sjonny gaat het nu heel goed. Het baasje en Sjonny zijn Jeroen Bakkenes, dierenarts Chirurgie en Orthopedie en zijn team dankbaar voor de prachtige zorg.

Grote waardering voor jullie werk, dank jullie wel!