Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Nalaten

Search
Close this search box.
Dieren in uw testament: Samen sterk voor een kwetsbare groep huisdieren.

Natuurlijk zien wij u liever als donateur, maar ook na uw overlijden kunt u de kwetsbare groep minima huisdieren steunen.

Een acute medische behandeling van een ziek of gewond huisdier kan niet worden verricht, omdat er gewoonweg geen geld bij de eigenaar beschikbaar is.
Voor de eigenaren een emotionele situatie, omdat de dieren  vaak langer moeten wachten op medische zorg en lijden onnodig.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn steunt -onder voorwaarden- de acute behandeling van ernstig zieke of gewonde huisdieren van huishoudens verkerend in minima situatie. 
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel en lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

U bepaalt natuurlijk volledig zelf met uw testament wat er met uw geld gebeurt. Bijvoorbeeld door de nalatenschap te laten besteden aan:

  • acute medische behandelingen van ernstig zieke of gewonde minima huisdieren (hond en/of kat), of
  • voor verstrekking van medicatie of medisch diervoer voor de dieren met chronische ziekte. Deze groep huisdieren heeft vaak langdurig, meestal levenslang, speciale medicatie of diervoer nodig. De vaak terugkerende kosten zijn voor de eigenaar in minima situatie niet te doen

Door steun te bieden hoeft een huisdier niet onnodig te worden ingeslapen en kan het huisdier door het bieden van acute hulp en goede nazorg een goed leven hebben en blijven  bij de eigen baas in vertrouwde omgeving.

Weet u zelf al hoe u uw nalatenschap of legaat wil vastleggen, dan heeft uw notaris van u een aantal gegevens van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn nodig, zoals:

Statutaire naam: Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Vestigingsplaats: Hoorn
Kamer van Koophandel: 60131381
Keurmerk: ANBI en CBF Erkend Goed doel
ANBI verklaring: Ja, met RSIN nr. 853777585
Postadres van de stichting: ’t Haantje 62, 7847 TD ‘t Haantje

Meerdere notarissen bieden de mogelijkheid om online een nalatenschap of legaat te regelen. Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn werkt onder andere samen met NU Notariaat/Nu Testament. Daar regelt u eenvoudig en relatief voordelig een testament, waarin u onze stichting als begunstigde kunt opnemen.<br> De link is www.nunotariaat.nl/testament Nu Notariaat werkt met vaste notarissen die gevestigd zijn door heel Nederland. Ze zijn met zorg geselecteerd en allen aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Via website kunt u een notaris in uw omgeving kiezen die zaken voor u kan regelen.

Vanuit de stichting kunnen wij u desgewenst ook begeleiden over hoe u uw testament kunt laten opstellen. Neem dan contact op met de stichting via info@huisdierenwelzijn.nl of telefonisch via 085-1304952.