Dieren in uw testament: Samen sterk voor een kwetsbare groep dieren!


Natuurlijk zien wij u liever als donateur, maar ook na uw overlijden kunt u de kwetsbare groep minima huisdieren steunen. U kunt op een hele bijzondere manier bijdragen aan het welzijn van huisdieren van eigenaren die door onvoorziene omstandigheden en financiële nood tijdelijk niet of onvoldoende zorg kunnen geven aan hun huisdier.

Acute medische behandeling kan niet worden verricht, omdat er gewoonweg geen geld bij de eigenaar beschikbaar is. De dieren moeten vaak lang wachten op medische zorg en lijden onnodig. Voor de eigenaar een emotionele situatie. Zij zijn enorm dankbaar voor de steun die ze krijgen voor hun geliefde huisdier.

De stichting steunt minima huisdieren en bespreekt elke acute casus met de dierenarts en draagt -onder voorwaarden- bij in de kosten voor de behandeling. U kunt op een bijzondere wijze de acute medische zorg voor minima huisdieren in nood mee zeker stellen door onze stichting financieel te steunen. De stichting is volledig afhankelijk van donaties in natura en financiële giften. Ze krijgt geen subsidies of gelden van goede doelen loterijen. De stichting is ANBI, CBF Erkend Goed Doel en lid van Goede Doelen Nederland.

Testament
  • U bepaalt zelf met uw testament wat er met uw geld gebeurt. Bijvoorbeeld door het te laten besteden aan acute behandeling of operatie van een huisdier, of voor steun bij noodzakelijke nazorg van het huisdier, zoals langduriger medische diervoeding of medicatie voor minima huisdieren. De stichting helpt in incidentele situaties ook bij herplaatsing van een minima huisdier. Wij steunen deze kwetsbare groep huisdieren zo goed mogelijk.
  • Opvang van uw eigen huisdier(en) na uw overlijden. Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn kan er ook voor zorgen dat een in uw testament opgenomen wens voor goede opvang en zorg van uw huisdieren wordt geregeld en met regelmaat gecontroleerd. Wij blijven uw dier volgen bij de nieuwe eigenaar, zodat we verzekerd zijn van goede zorg voor uw huisdier.
  • U kunt voor meer informatie onze brochure NALATEN – Dieren in uw testament aanvragen
NOTARIS

Weet u zelf al hoe u uw nalatenschap of legaat wilt vastleggen, dan heeft uw notaris van u een aantal praktische gegevens van de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn nodig.

Notarisinformatie
Statutaire naam:                  Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Vestigingsplaats:                 Hoorn
Kamer van Koophandel:   60131381
Keurmerk:                               ANBI en CBF Erkend Goed Doel
ANBI verklaring:                  Ja, met RSIN nr. 853777585

Postadres van de stichting: ’t Haantje 62, 7847 TD ’t Haantje (Drenthe)


Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn werkt onder andere samen met NuNotariaat/NuTestament. Daar regelt u eenvoudig en voordelig een testament, waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Op deze website kunt u een notaris in uw omgeving kiezen die zaken voor u regelt. 

Lees meer hoe het werkt op de website van Nunotariaat.nl: www.nunotariaat.nl/testament 

Om direct naar de goede doel pagina van Huisdierenwelzijn op de website van Nunotariaat te gaan, klikt u hier


Individuele begeleiding

Wij kunnen u desgewenst ook begeleiden bij het opstellen van uw testament en bespreken graag met u welke mogelijkheden er zijn om Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn in uw erfenis op te nemen en welke specifieke wensen u heeft.

Heeft u ons al opgenomen in uw testament? Geef het ons door. Zo kunnen wij desgewenst met u in contact treden en u op de hoogte houden van ons werk. Uw gegevens worden vanzelfsprekend volledig vertrouwelijk behandeld.