TROVET steunt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Tijdens de zoektocht naar beter betaalbare dieetvoeding voor hond en kat, kwamen Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn en TROVET in 2016 voor het eerst met elkaar in contact. Sindsdien steunt TROVET Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.


Het hebben van een huisdier heeft voor de mens een positief effect op de lichamelijke en geestelijke gezondheid en voor jonge kinderen op hun ontwikkeling. Het hebben van een dier brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Huisdieren hebben recht op een goede verzorging en, indien nodig, geneeskundige behandeling. Wanneer dier eigenaren door omstandigheden (tijdelijk) zijn aangewezen op de voedselbank of financieel op gelijk niveau verkeren en onder bewind staan, zijn zij veelal niet of onvoldoende in staat te voorzien in acute medische zorg/nazorg voor hun zieke of gewonde huisdier.

Hulp aan minima helpt voorkomen dat deze huisdieren onnodig moeten lijden, zwerver worden of in een asiel belanden. Zo kunnen zij bij hun eigenaar blijven wonen. Deze gedachte spreekt TROVET aan. Daarbij is TROVET van mening dat bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen op maatschappelijk gebied. TROVET heeft er daarom voor gekozen Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn te steunen in haar werk. Dit gebeurt door het mogelijk maken van donatieboxjes in dierenartsenpraktijken en het leveren van financiële bijdragen.

TROVET is een Nederlands merk en beschikt over langdurige kennis en ervaring op het gebied van speciale voeding voor honden en katten. Deze kennis wordt ingezet voor het up-to-date houden van het bestaande assortiment en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten. Het TROVET assortiment, dat exclusief via de dierenarts verkrijgbaar is, bestaat naast een aantal onderhouds- en gezondheidsvoeders, hoofdzakelijk uit dieetvoeding. Dit zijn volledige voeders voor honden en katten die een aandoening hebben.

Dierenartsen stellen strenge eisen aan de producten in hun kliniek. Zij verkopen alleen producten met een constante samenstelling en kwaliteit waarvan de werking bewezen is. Alleen dan kan (dieet)voeding een vertrouwd onderdeel uitmaken van de voorgeschreven therapie. De TROVET producten voldoen al 30 jaar aan deze door de dierenartsen gestelde kwaliteitseisen. Met recht mag TROVET een merk heten met ervaring en langdurig tevreden gebruikers.

TROVET, betrouwbare en betaalbare dieetvoeding

Website: www.trovet.nl


Nieuws: TROVET verrast HUISDIERENWELZIJN 2-3-2018